html {padding-bottom:40px;}

Recept för din måltid

                            

Tiden är ett samlingsbegrepp som vi människor har för att vi ska kunna beskriva hur, och i vilken ordning som vi upplever saker. Efter var tolvmånaders period, så är det dags för en ny. Den perioden kallar vi för ett år. Många tycker att det inte finns ett bättre tillfälle än just nyårsafton att sätta upp mål. De allra flesta av oss kallar det kanske inte för mål, utan för nyårslöfte.

Det magiska löftet är bestämt uttalat på nyårsnatten; det ska löpas i New York, cigaretten ska fimpas och alla dåliga vanor ska kastas ut tillsamman med de tomma champagneflaskorna på nyårsdagen.

Alla är övertygade om att just deras nyårslöfte den här gången kommer att införlivas. Nu är nämligen allting annorlunda: ”Den här gången kommer ingenting att stoppa mig”, säger man, och så röker man det som är den sista cigaretten i livet och så slår klockan tolv, och sedan så är det den första januari och för var dag som går så bleknar minnet av den stora stunden. Snart så sitter man där och någon frågar hur det gick med nyårslöftet och man svarar att det inte gick för att det var så stressigt. Hann inte till New York i år, och vem kan egentligen sluta röka när det är så mycket på jobbet. ”Jag röker mindre och nästa år så ska jag sluta helt.”

Hur gör man? Man kan bara strunta i det. Man ger inget löfte för att man vet att det inte blir något av det, och tycker att det bara är lite pinsamt. Man kan hänga på trenden att skriva en ”bucketlist of the year.” Att skriva en inspirerande lista som är saker som man verkligen vill göra 2015. Jag har valt att göra ett recept istället. Ett recept för 2015.

Gör det enkelt för dig. Förankra allt i nuet. Det är i nuet som du har dina verktyg, och det är de som ska hjälpa till att förändra ditt liv. Människor har vanor och svårt för förändring för att förändringar tar energi. Vi har skapat tankemönster som gör det så lätt för oss som möjligt att ta oss fram i livet genom att göra saker så likt som möjligt. Det gör vi bara för att det tar minst energi. Så fort som vi vill göra annorlunda så krävs det en ansträngning, och det är något som vår kropp kommer att sätta sig emot. Men allt går att förändra.

Ta fram ett papper och en penna. Köp gärna ett fint block för ändamålet. Tänk dig att det är ett matrecept och du bjuder din absolut bästa vän.

Tänk dig ett år framåt; vad kommer att vara annorlunda då?

Fundera på; när du vaknar på morgonen om ett år, vilken känsla är annorlunda.

Nu vet vi hur du vill må, och vad det ger dig att må så. Nu gör du nästa övning. Utgå från känslan, t.ex lugn.

Skriv ner 4 saker som behöver förändras för att du ska uppnå ett större lugn. Bredvid så skriver du 12, mindre aktiviteter som för dig är saker som kan hjälpa dig att nå en av de tolv. På så sätt har du nu tre saker vart kvartal som hjälper dig att nå till delmålet som tar dig fram till målet. Efter var sak frågar du dig: Vad ger detta mig?

Skriv ner 52 st saker som är kopplade till det. Ha så roligt du kan. Att förändra saker kan vara kul. Utmana dig själv och var ganska säker på att om det känns i magen så är det ofta för att kroppen säger ifrån och gör motstånd för förändringen.

Hur tänker jag: För min egen del så är det frihet och trygghet som jag vill känna. Jag vill att det ska genomsyra min kropp när jag vaknar om ett år. Vad ger det mig: Lycka och harmoni.

Anledningen att vi tar fram så många som 52 och benämner dem som ingredienser är att vi var dag/vecka kunna välja ut listan någonting som tar oss framåt och gör att vi uppnår vårt mål.

 Anledningen till att vi inte sätter det här i en livslinje är att vi vill bort från målet till nuet, för att målet ska bli nu och så att nu blir målet. Det är nu förändringen börjar. Idag. Imorgon så syns den. 

 

Lycka till.

 

                                                        /10906524_10153011582083044_4419398106558348542_n.jpg

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

10 Jan 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)